8 tips terbaik ELAK Wajah Cepat TUA

8:30 PG
Bismilahirahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. pagi ni mendung je cuacanya. Best je kalo tidur...hihihi.Oopps! haipp.. takmo tidur tau.Kata nak cari rezeki.. pastu mula la kata rezeki susah masuk.Nak rezeki, kita kenalah berpagi pagian, baca yasin di awal pagi.. al mathurat dan berzikir serta bertahmid.. Dahh, sekarang ni ina nak share topik KEDUT. haiss.. risau je kalo ada kedutan di wajah ina(pertengahan 30-an). Yea.. memang semua akan tua.. tapi takkan nak biarkan aje??sapa nak cepat kedut @ kulit kerepot?? mesti nak lambatkan proses penuaan kan?? kita FREEZE.. Freeze your age gitew.. kehkeh. Speakingg .Jemput bacaa..


  Elak berjemur bawah matahari.
cahaya matahari adalah punca utama munculnya kedutBerdasarkan pada kajian yg di lakukan oleh Doktor pembedahan PlastikDarrick Antel dari New York terhadap kembar seiras.Kembar yabg kurang terdedah pada matahari kurang kedut dan secara keseluruhan lebih muda dai kembar yang terdedah kepada matahari

 Gunakan Krim Pelindung Matahari
American Academy of Dermatology (AAD) menyarankan penggunaan "sun block" untuk mengelak dari kedut dan juga kanser kulit

  Jangan Merokok
Kajian mendapati individu merokok cenderung memiliki kulityang berkedut dan lebih 40% nipis dari kulit orang yangtidak merokok
  * *Tidur yang cukup*Ahli dermatologi dari Universiti Yale, AS, Nicholas Perriconeberkata "apabila tidak cukup tidur, badan akan mengeluarkan Cortisol,sejenis hormone yang akan merosakkan kulit"Rehat dan tidur yang cukup akan merangsang tubuh mengeluarkanbanyak hormon HGH yang membantu kulit kekal anjaldan kurang berkedut

  Tidur Terlentang*
AAD percaya kedudukan tertentu ketika tidur malam bolehmenyebabkan 'garis tidur'. Garis tidur ini tidak akan hilang setelah kita terjaga. Tidur mengiring menyebabkan kedut padapipi dan dagu manakala tidur telungkup menyebabkankedut pada dahi. Jadi tidur lah terlentang untuk mengelakkan dari pembentukan kedut

  Jangan kerap mengenyit atau mengecilkan mata
AAD menyebut pergerakan yang berulang-ulang akan membentuk kedut

  Makan lebih banyak ikan terutama Salmon
Ikan merupakan sumber protin yang terbaik. Ia juga membantu mendapatkan kulit yang cantik.Fatty acid yang di kenali sebagai Omega 3membantu menyuburkan kulit dan menjadikannya gebu dan tampak muda.
"Sekarang ini agak susah untuk mendapatkan ikan yang betul-"
"betul berkualiti.


  Gantikan kopi dengan koko
Kajian mendapati koko mengandungi epicatchin dan catechingyang tinggi. Ia melindungi kulit dari kerosakan, meningkatkan edaran darah, berkesan untuk hidrasi dan membuatkan kulit nampak licin

  Amalkan Vitamin Anti-oxida
Vitamin A (Carotomax Shaklee), Vitamin C dan Vitamin E adalah anti-oxida vitamin
 .* Antioksidan melindungi sel daripada kerosakan *
*yang disebabkan oleh bahan-bahan *
*yang dikenali sebagai radikal bebas. *
"Radikal bebas dipercayai menyumbang kepada"
" penyakit-penyakit kronik dan memainkan"
" peranan dalam proses penuaan"
Dengan mengamalkan ACE kulit anda akan lambat berkedut,
cerah, gebu dan awet muda

juga disarankan anda ambil Bcomplex..berfungsi sbg Anti STRESS ..bila X STRESS,,barulah tiada kedutan diwajah.. 



urutan wajah




CARA LAIN MENGATASI KEDUTAN WAJAH IALAH melalui  URUTAN WAJAH

Klik SINI untuk lihat Bagaimana URUTAN WAJAH


28 ulasan:

  1. nice sharing...muka ni kena extra jaga kan....nnt dah kedut alahaiii susah nak rawat..

    BalasPadam
  2. I rasa i kena amalkan balik makan vit C. Thanks for the sharing

    BalasPadam
  3. muka memang jadi salah satu banyak yg diperhatikan, mungkin perbanyak vit C dapat membuatnya lebih segar. nice share

    BalasPadam
  4. Orang lelaki cepat tua tak? Huhu

    BalasPadam
  5. dah lama juga tak mkn vit c ni... lately suka lak minum kopi... aduihh kena elakkan... hehe

    BalasPadam
  6. betul juga, for me a very good night sleep is very important haha, thanks for sharing the advice!

    BalasPadam
  7. terimakasih atas informasinya jangan lupa kunjungi kami di http://aromaessen.com

    BalasPadam
  8. perkongsian yang bagus! alamak yang cara tidur tu susah sikit hahaha tapi akan diperbaiki :D

    BalasPadam
  9. org kata org suka makan ikan memg kulit cantik..

    BalasPadam
  10. Info yang menarik. Thanks sbb sudi share ☺

    BalasPadam
  11. elak jemur bawah matahari tu susah sikit hahahaa. btw, nice sharing :)

    BalasPadam
  12. Yeap yeap great info that you have, thanks!

    BalasPadam
  13. nice sharing ina.. tu la nak kena cari produk untuk wajah ni

    BalasPadam
  14. bagus tips ni!kopi takleh tinggal lagi ni!haha..

    BalasPadam
  15. mengecilkan mata. memangg kalau ngadap pc kecilkan mata lerr. okei, kita try sebaik mungkin :)

    BalasPadam
  16. Kelakar juga ye tidur terlentang boleh buat kulit muka jadi tua.

    Orang perempuan kena curi2 masa juga untuk manjakan diri ke face spa selain amalkan tips2 diatas. Nice sharing :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  17. Thanks for sharing. Nice information

    BalasPadam
  18. Alaaaah.... Saya suka kopi acaneee..
    Tapi tido telentang best. Ehegeg

    BalasPadam
  19. tak nak tuaaaaaaaa!! nice sangat share pasal tips ni hehe

    BalasPadam
  20. Woah tips yang sangat baik, akan kongsikan dengan suami I *lolx*

    BalasPadam
  21. Tq for sharing mama dpt tambah ilmu

    BalasPadam
  22. Iday sekarang dah start pakai sun block, sebab nak rawat jerawat. tapi memang ada baca yang boleh kurangkan kedut or cepat tua. huhu

    BalasPadam
  23. Kita dari zaman sekolah dulu dah nampak muka tua. Ada parent ingat kita nie cikgu sebab waktu itu pakai baju sukan.

    Biasalah atlet, datang sekolah pun pakai baju sukan.

    BalasPadam
  24. Bagus ni untuk maintain awet muda
    Takdelah kulit berkedut kan, hehehe

    BalasPadam
  25. Thanks for sharing. Tapi untuk tidur terlentang tu saya tak berapa setuju sebab dalam islam tidur yang baik adalah dengan mengiring ke kanan.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.